دانشمندان در حال تحقیق رابطه تاثیرات اسید اسکوربیک بر روی سلامتی انسان هستند. در اینجا مضرات و فواید اسید اسکوربیک و آنچه این تحقیق نشان داده، آورده شده است.
افرادی که مقدار زیادی اسید اسکوربیک (ویتامین سی) از میوه و سبزیجات دریافت می کنند، کمتر در معرض ابتلا به بیماری های سرطان از جمله سرطان ریه، سینه و روده بزرگ قرار می گیرند. با این حال، به نظر نمی رسد مصرف مکمل های ویتامین سی، همراه با آنتی اکسیدان های دیگر یا بدون آن، از ابتلا افراد به سرطان جلوگیری می کند. هنوز مشخص نشده است که مصرف ویتامین سی با دوز های بالا میتواند به عنوان درمان سرطان مفید باشد. به نظر می رسد اثرات این ماده به عنوان نحوه ی تجویز آن برای بیمار بستگی دارد. مطالعات در حیوانات و تست های آزمایشی نشان می دهد که سطح بسیار بالای ویتامین سی در خون ممکن است باعتث کوچک شدن تومور ها شود. تحقیقات بسیار زیادی لازم است تا مشخص شود که آیا مصرف اسید اسکوربیک زیاد به درمان سرطان در افراد کمک می کند. مکمل های غذایی که دارای اسید اسکوربیک و سایر آنتی اکسیدان ها هستند، ممکن است با شیمی درمانی و پرتو درمانی در سرطان ارتباط برقرار کنند. افرادی که به دلیل ابتلا به سرطان درمان می شوند، باید قبل از مصرف مکمل های اسید اسکوربیک (ویتامین سی) و آنتی اکسیدان به خصوص در دوزهای بالا با انکولوژیست خود صحبت کنند.
به نظر می رسد افرادی که میوه و سبزیجات زیادی مصرف می کنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را در خود کاهش می دهند. با این حال، دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که مواد غذایی و مکمل هایی که دارای اسید اسکوربیک هستند می تواند از مردم در برابر بیماری های قلبی عروقی محافظت کنند.
AMDو آب مروارید، عامل اصلی کاهش بینایی در افراد مسن هستند. محققان اعتقاد ندارند که اسید اسکوربیک همراه با سایر مواد مغذی ممکن است به کند شدن پیشرفت AMD کمک کند. در یک مطالعه بین افراد مسن که در معرض خطر ابتلا به AMD پیشرفته بودند، افرادی که روزانه مکمل رژیم غذایی با 500 میلی گرم ویتامین سی، 80میلی گرم روی، 400IUویتامینE، 15میلی گرم بتاکاروتن و 2 میلی گرم آهن به مدت 6 سال مصرف کردند، شانس کمتری برای مبتلا AMD پیشرفته داشتند. همچنین افرادی که از این مکمل غذای استفاده نکردند، بیشتر در معرض این بیماری قرار می گیرند. افرادی که در معرض مبتلا به این بیماری هستند باید با پزشک خود مشورت کنند تا از مکمل های اسید اسکوربیک استفاده کنند. رابطه بین اسید اسکوربیک (ویتامین سی) و تشکیل آب مروارید نا مشخص است. اما برخی از مطالعات نشان می دهند افرادی که اسید اسکوربیک بیشتری از غذا ها دریافت می کنند، خطر ابتلا به آب مروارید را در خود کاهش می دهند. اما برای روشن شدن این ارتباط و تعیین اینکه آیا مکمل هایی که دارای اسید لسکوربیک هستند در خطر ابتلا به آب مروارید تاثیر دارند، تحقیقات بیشتری لازم است که این مضرات و فواید اسید اسکوربیک است.
اگرچه ویتامین سی (اسید اسکوربیک ) از دیر باز یک درمان محبوب برای سرما خوردگی بوده است، اما تحقیقات نشان می دهد که برای بیشتر افراد، مکمل های ویتامین سی خطر ابتلا به سرما خوردگی را کاهش نمی دهند.اگرچه، افرادی که به طور مرتب مکمل هایی که دارای اسید اسکوربیک هستند، مصرف می کنند، ممکن است در هنگام سرما خوردگی علائمشان خفیف تر باشد. به نظر نمی رسد استفاده از مکمل های اسید اسکوربیک پس از شروع علائم سرما خوردگی مفید باشد.
مصرف ویتامین سی از طریق قرص یا آمپول می تواند از کمبود ویتامین در بدن و مشکلات مربوط به ویتامین جلوگیری کند.
مصرف مکمل های اسید اسکوربیک به همراه قرص آهن می تواند جذب آهن را در بزرگسالان و کودکان بالا ببرد.
مصرف این ماده باعث اختلال ژنتیکی در نوزادان می شود که در آن سطح خون اسید آمینه تیروزین بسیار بالا است.
مصرف این ماده به علاوه ویتامین E ، باعث کاهش پروتئین در ادرار افراد مبتلا به دیابت می شود.
مصرف اسید اسکوربیک قبل و بعد از جراحی قلب به جلوگیری از ضربان قلب نامنظم بعد از جراحی قلب کمک می کند.
قبل از اینکه فرد تحت عمل کولونوسکپی قرار گیرد، باید از خالی بودن روده بزرگ خود اطمینان حاصل کند. این تخلیه را آماده سازی روده می نامند. برخی برای آماده سازی روده خود از نوشیدن 4 لیتر مایع دارویی استفاده می کنند، که اگر اسید اسکوربیک در مایعات دارویی گنجانده شود، فرد فقط نیاز به نوشیدن ۲لیتر دارو دارد. همچنین یک مایع دارویی خاص حاوی ویتامین سی (moviprep, sulim parmaceuticals, inc) توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده FDA برای تخلیه روده تولید شده است که این مضرات و فواید اسید اسکوربیک است.
استفاده از کرم های پوستی که حاوی این ماده هستند باعث کاهش قرمزی پوست بعد از لیزر برای برداشتن جای زخم و چین و چروک می شود.
مصرف این ماده در رژیم غذایی ریسک مبتلا به نقرس را بخصوص در مردان کاهش می دهد. اما این دارو به درمان نقرس کمک نمی کند.
برخی از داروهایی که در درمان بیماری Hپیلوری استفاده می شوند، می توانند التهاب معده را بدتر کنند. اما مصرف اسید اسکوربیک به همراه یکی از داروها به نام امپرازول ممکن است این اثر جانبی را کاهش دهد.
مصرف مکمل های حاوی اسید اسکوربیک ممکن است در مدیریت کم خونی به افراد دیلازی کمک کند.
مصرف دارویی که حاوی اسید اسکوربیک است برای کاهش فشار خون به خصوص فشار خون سیستولیک کمک می کند. اما به نطر نمی رسد در فشار خون دیاستولیک موثر باشد.
به نظر می رسد مصرف اسید اسکوربیک در رژیم غذایی میزان سرب خون را کاهش می دهد.
مصرف اسید اسکوربیک در منابع غذایی یا مکمل های آسکوربات کلسیم مانع از بین رفتن غضروف و بدتر شدن علائم در افراد مبتلا به آرتروز می شود.
مصرف اسید اسکوربیک در رژیم غذایی ممکن است باعث بهبود قدرت بدنی و عضلات در افراد مسن شود. همچنین مصرف مکمل های اسید اسکوربیک باعث بهبود میزان اکسیژن هنگان ورزش در پسران نوجوان می شود.
استفاده از ویتامین سی(اسید اسکوربیک) بر روی پوست به همراه ویتامین Eممکن است از آفتاب سوختگی جلوگیری کند. اما مصرف ویتامین سی به تنهایی مانع آفتاب سوختگی نمی شود.
به نظر می رسد استفاده از کرم هایی که حاوی ویتامین سی هستند باعث بهبود چین و چروک پوست می شوند.
با توجه به کتاب”تغذیه برای سلامتی، تناسب اندام، ورزش” مصرف همزمان مقدار زیاد ویتامین سی یا اسید اسکوربیک، ممکن است باعث اختلال دستگاه گوارش شود. بخصوص اگر آن را با معده خالی مصرف کنید. علائم مختل شدن دستگاه گوارش شامل ناراحتی معده، تهوع، سوء هاضمه، سردرد، خستگی، اسهال و استفراغ است. این اثرات معمولا خفیف هستند و به اسیدیته ویتامین سی مربوط است، که می تواند هنگام مصرف با غذا یا هنگام ترکیب شدن با یک ماده قلیایی مانند آسکوربات کلسیم به حداقل برسد و به خنثی کردن اسیدیته آن کمک کند.
هموکروماتوز شرایطی است که آهن اضافی را در بدن شما درگیر می کند و می تواند اثرات سمی داشته باشد. به گفته انجمن ملی مرکز قلب، ریه و خون مصرف زیاد اسید اسکوربیک می تواند علائم هموکروماتوز را بدتر کند. زیرا اسید اسکوربیک به بدن شما کمک می کند تا آهن بیشتری را از غذا ها و مکمل ها جذب کند. هموکروماتوز می تواند بدن شما را مسموم کند و باعث نارسایی بدن شود. همچنین به قلب، کبد و لوزالمعده آسیب می رساند.
مکمل اسید اسکوربیک ممکن است تاثیر منفی بر عملکرد ورزشکاران داشته باشد. بنا به تحقیقاتی در سال 2008 که توسط مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شد، مکمل اسید اسکوربیک (ویتامین سی) باعث کاهش استقامت بدنی در ورزشکاران می شود.
بر اساس گزارشی از دانشکده پزشکی هاروارد، دریافت بیش از حد اسید اسکوربیک خطر مبتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد، به ویژه آقایان در معرض این خطر هستند. هنگامی که اسید اسکوربیک در بدن برخی افراد تجزیه می شود، آن را به اگزالات تبدیل می کند، که این می تواند باعث تشکیل سنگ کلیه شود. نویسندگان در مجله بین المللی کلیه گزارش دادند، یک زن بعد از مصرف 4 گرم یا بیش تر ویتامین سی می تواند هر روز به مدت 4 ماه سنگ کلیه تولید کند که این مضرات و فواید اسید اسکوربیک است.
به طور معمول افراد به دلیل مصرف بیش از حد ویتامین سی ممکن است عوارض شدیدی را تجربه کنند. مصرف طولانی مدت این ماده، می تواند باعث افزایش خطرات و اثرات منفی شود.
از دیگر نگرانی ها در مورد مصرف بیش از حد اسید اسکوربیک این است که می تواتد توانایی بدن را در دریافت دیگر مواد مغذی مختل کند. به عنوان مثال، این ماده می تواند سطح ویتامین B12و روی در بدن را کاهش دهد.
طبق گفته بنیاد آرتریت، در یک مطالعه مشخص شد که وجود مقادیر بسیار زیاد ویتامین سی در بدن، احتمال ابتلای فرد به استخوان درد های شدید را افزایش می دهد. با این حال، این بنیاد در یک مطالعه تحقیقی دیگری نشان داد افرادی که ویتامین سی کم دارند، در معرض خطر ابتلا به بیماری روماتیسم که یک بیماری التهابی دردناک است قرار دارند.
اسید اسکوربیک که نام دیگر آن ویتامین سی است، علاوه بر داشتن کاربرد های فراوان دارای مضرات و فواید نیز است که این ها مضرات و فواید اسید اسکوربیک است. که در اینجا به طور خلاصه چند نمونه را ذکر می کنیم.
• مصرف بیش از حد اسید اسکوربیک خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد.
• مکمل اسید اسکوربیک باعث کاهش استقامت ورزشکاران می شود.
•از اسید اسکوربیک در جلوگیری از آفتاب سوختگی استفاده می شود.
• این اسید به کم خونی افراد دیالیزی کمک می کند.
• مصرف بیش از حد این ماده می تواند کارکرد دستگاه گوارش را مختل کند.
8 Comments
[…] ها و سبزیجات یا غذاهای غنی شده تامین شود. پس بهتر است که اسید اسکوربیک (ویتامین C) را از منابعی مانند پرتقال و میوه های تازه […]
[…] اسید اسکوربیک نوعی ویتامین C است که در گیاهان به ویژه میوه ها، گوجه فرنگی و سبزیجات سبز وجود دارد. […]
[…] صورت عدم وجود اکسید کننده، می توان اکسیداسیون اسید اسکوربیک را کند یا از آن جلوگیری کرد. به عبارت دیگر، باید یک […]
[…] فعلی اسید اسکوربیک در جهان تقریباً ۸۰،۰۰۰ تن در سال برآورد می شود که بازار […]
اسید اسکوربیک (C6H8O6)، یک ترکیب آلی متعلق به خانواده مونوساکاریدها است. در آب بسیار محلول است و اغلب یکی از اسرار رژیم مدیترانه ای نامیده می شود. به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و تثیبت کنندگی، استفاده از آن در صنایع غذایی این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
[…] اسید اسکوربیک، یک داروی بدون نسخه و با نسخه ای است که برای درمان […]
[…] بالای اسید اسکوربیک ممکن است میزان استامینوفن دفع شده در ادرار را کاهش دهد […]
C) در سلامت دهان و دندان چه نقشی دارد؟ تمام این ها از فواید بیشمار اسید اسکوربیک