مونوپروپیلن گلیکول

 

اطلاعات فنی محصول

نام انگلیسی محصول :

MONOPROPYLENE GLYCOL

شماره CAS : 

63625-56-9

خصوصیات شیمیایی

فرمول مولکولی : C3H8O2

جرم مولکولی : 76.09g/mol

چگالی : 1.036g/mL

دمای ذوب :   59- درجه سلسیوس 

دمای جوش : 188.2 درجه سلسیوس


سایر نام ها:

متیل گلیکول
متیل اتیل گلیکول
گلیکول مونوپروپیلن
گلیکول پروپیلن
ایزوپروپیلن گلیکول
پروپاندیول
متیل اتیلن گلیکول
دی هیدروکسی پروپان
پروپیلن گلیکول
مونوپروپیلن گلیکول

 

مونو پروپیلن گلیکول چیست؟

مونو پروپیلن گلیکول یک مایع شفاف، بی رنگ و چسبناک با بوی مشخص و با فرمول C3HAO است.( این ماده همچنین به پروپیلن گلیکول، پروپیلن گلیکول مونو، propan7، PG ، MPGنیز معروف است). این مایع حلال در آب قابل حل شدن است. به این معنی که توانایی جذب مولکول های آب را دارد. پروپیلن گلیکول در طیف وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا دارای سمیت کم است.

آیا مونو پروپیلن گلیکول همان پروپیلن گلیکول است؟

بله، پروپیلن گلیکول PG همان مونو پروپیلن گلیکول MPG است، پس دقیقا همان ماده شیمیایی است.

چگونه پروپیلن گلیکول می تواند بر سلامتی مان تاثیر بگذارد؟

پروپیلن گلیکول به سرعت با اتیلن گلیکول تجزیه می شود، اگرچه هنگام تجزیه، کریستال های مضر تشکیل نمی دهد. قرار گرفتن مکرر پوست در معرض پروپیلن گلیکول، گاهی اوقات باعث تحریک پوست می شود.

اگر پروپیلن گلیکول وارد محیط زیست شود، چه اتفاقی می افتد؟

پروپیلن گلیکول هنگامی که در خنک کننده هواپیما استفاده می شود، از این طریق می تواند وارد محیط شود. همچنین این ماده می تواند از طریق دفع محصولاتی که حاوی آن هستند وارد محیط شود. احتمالا این ماده به مقدار زیادی در هوا وجود ندارد. ما اطلاعات کمی در مورد اتفاقاتی که در مورد پروپیلن گلیکول رخ می دهد داریم. مقادیر کمی که ممکن است وارد هوا شوند احتمالا به سرعت از بین می روند. هنگامی که این ماده وارد هوا شود، تقریبا 40 تا 50 ساعت زمان می برد تا از بین برود. پروپیلن گلیکول می تواند کاملا با آب و خاک مخلوط شود، همچنین می تواند (طی چند روز تا یک هفته) در آب های سطحی و خاک تجزیه شود‌. این ماده می تواند در غذا های بسته بندی شده نیز استفاده شود.

چرا از پروپیلن گلیکول در مواد غذایی استفاده می شود؟

از پروپیلن گلیکول اغلب در غذاهای آماده برای حفظ رطوبت و کیفیت طعم و نگهداری بالا استفاده می شود. همچنین به عنوان طعم دهنده در عصاره های وانیل یا بادام، و ماده رنگی در برخی از مواد غذایی استفاده می شود.

آیا پروپیلن گلیکول بی خطر است؟

بله، پروپیلن گلیکول را می توان با خیال راحت استفاده کرد. سازمان غذا و دارو USو کمیته  FAO/WHO تحقیقات علمی را مورد بررسی قرار داده اند تا از بی خطر بودن این ماده برای استفاده در مواد غذایی مطمئن شوند.

چگونه پروپیلن گلیکول در مواد غذایی تنظیم می شود؟

پروپیلن گلیکول توسط FDAتنظیم می شود تا در هنگام مصرف از بی خطر بودن آن مطمئن شود. FDAبرای اطمینان از ایمنی، میزان استفاده و مقدار پروپیلن گلیکول و سایر مواد تشکیل دهنده قابل استفاده در مواد غذایی را محدود می کند.

آیا پروپیلن گلیکول در مواد غذایی خطرناک است؟

این ماده توسط سازمان غذا و داروFDAایالات متحده ( به عنوان یک ماده ایمن شناخته می شود). در آمریکا از آن به عنوان یک ماده افزودنی مستقیم و غیر مستقیم می توان استفاده کرد. در اروپا ففط در مواد غذایی به عنوان حلال برای رنگ ها، آنتی اکسیدان ها و آنزیم ها استفاده می شود. و حداکثر استفاده 0.45گرم در هر پوند (1گرم در کیلوگرم) در مواد غذایی مجاز است. سازمان بهداشت جهانی حداکثر مصرف11.4 میلی گرم پروپلین گلیکول را در هر پوند از وزن بدن(25 میلی گرم در کیلو گرم) در روز توصیه می کند. در ایالات متحده میزان تخمینی مواجه با پروپیلن گلیکول از طریق غذاها 15 میلی گرم در هر پوند(34 میلی گرم در کیلو گرم) در روز است. به طور کلی، مصرف زیاد مواد غذایی که پروپلین گلیکول دارند، برای افرادی که آلرژی دارند، تاثیرات منفی در پی دارد. با این حال، از آنجایی که میزان مصرف فعلی، بالاتر از حد معمول تخمین زده می شود، عاقلانه است منابع رژیم غذایی را تا حد امکان کاهش داده، چرا که بسیاری از غذاها فرآوری شده هستند.

کاربرد های مونو پروپلین گلیکول

مونو پروپلین گلیکول در خوراک حیوانات

مونو پروپلین گلیکول به منظور کمک به فرمولاسیون گلوکز برای باز تولید انرژی منفی در کارگاه های لبنی فعالیت می کند. MPGبه عنوان یک منبع انرژی در دسترس در معالجه و پیشگیری بیماری کتوز عمل می کند. این ماده دارای ارزش انرژی mj/kg23.6  است.

مونو پروپلین گلیکول در آب میوه

مونو پروپلین گلیکول usp در آب انگور نیز استفاده می شود. همچنین استفاده کردن از گلیسیرین نباتی باعث طعم دهی بیشتر آب میوه می شود.

مونو پروپلین گلیکول در لوازم آرایشی

به طور گسترده مونو پروپلین گلیکول usp در بیشتر محصولات آرایشی و بهداشتی و خود مراقبتی از جمله مرطوب کننده ها، شامپو ها، ژل های شستشو، رایحه ها و صابون ها استفاده می شود. این ماده به دلیل داشتن خاصیت نم گیر، رطوبت را حفظ می کند و باعث شادابی پوست می شود. و همچنین به عنوان رایحه در عطرها استفاده می شود. این ماده بی بو و بی رنگ به عنوان رقیق کننده نیز استفاده می شود.

مونوپروپیلن گلیکول چگونه تولید می شود؟

از نظر صنعتی، مونو پروپیلن گلیکول عمدتا از اکسید پروپیلن تولید می شود. میزان تولید پروپیلن گلیکول در سال 2018 حدود 16/2 تن بوده و هر ساله رو به افزایش است. برای تولید این ماده، تولید کنندگان از دو فرآیند استفاده می کنند. طی یکی از این فرآیندها برای تولید مونوپروپیلن گلیکول، از دمای 200 درجه سانتی گراد و غیر کاتالیزوری استفاده می کنند. فرآیند دیگر، استفاده از روش کاتالیزوری در دمای 150 درجه سانتی گراد منجر به تولید این ماده می شود که البته در این روش، مقدار کمی سولفریک اسید یا مواد دیگر نیز حضور دارند.

محصولات نهایی هر دو فرآیند، حاوی 20 درصد مونوپروپیلن گلیکول، 5/1 درصد دیپروپیلن گلیکول و مقادیر کمی از پلی پروپیلن گلیکول است که البته با تصفیه بیشتر، پلی پروپیلن با درجات متفاوتی تولید می شوند. علاوه بر این فرآیندها، پلی پروپیلن را می توان از گلیسرول و محصول جانبی حاصل از تولید بیودیزل نیز به دست آورد.

نتیجه گیری

بنابراین این ماده بی بو و بی رنگ، خواص فیزیکی و شیمیایی زیادی دارد. همچنین در بسیاری از محصولات روزمره ما استفاده می شود. چرا که بی خطر است و دارای سمیت کم است.


مقالات مرتبط

سپتامبر 21, 2020
Price of monopropylene glycol

قیمت مونو پروپیلن گلیکول

شاخص قیمت مونو پروپیلن گلیکول به مواد اولیه، قیمت پروپیلن و گلیسیرین بستگی دارد. مونو پروپیلن گلیکول یک مایعات چسبناک […]
سپتامبر 17, 2020
Propylene glycol in cream

پروپیلن گلیکول در کرم

پروپیلن گلیکول در کرم ها از جمله کرم های مرطوب کننده کاربرد دارد. در کنار سایر گلیکول ها و گلیسرول، […]
سپتامبر 16, 2020
Monopropylene glycol in essential oil

مونوپروپیلن گلیکول در اسانس

اسانس، به عنوان هر یک از عصاره های مایع و طعم دهنده هایی که به غذاها اضافه می شوند تا طعم […]
سپتامبر 15, 2020
Monopropylene glycol in antifreeze

مونو پروپیلن گلیکول در ضد یخ

مونو پروپیلن گلیکول در ضد یخ استفاده می شود. ضد یخ یا خنک کننده یکی از اجزای بسیار مهم در […]
سپتامبر 13, 2020
Monopropylene glycol in the cosmetics industry

مونو پروپیلن گلیکول در صنعت آرایشی و بهداشتی

مونو پروپیلن گلیکول  در صنعت آرایشی و بهداشتی می تواند به عنوان رطوبت ساز، نرم کننده و حلال استفاده شود.مونو […]
سپتامبر 10, 2020
Propylene glycol in animal feed

پروپیلن گلیکول در غذای حیوانات

پروپیلن گلیکول در غذای حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد.پروپیلن گلیکول مایعی بی رنگ و بدون بو است که ممکن […]
سپتامبر 9, 2020
Buy monopropylene glycol

خرید مونو پروپیلن گلیکول

مونو پروپیلن گلیکول چیست؟ خرید مونو پروپیلن گلیکول به نوع محصول بستگی دارد. مونو پروپیلن گلیکول ماده اصلی اکثر آب […]
سپتامبر 3, 2020
propylene-glycol-in-alcohol

پروپیلن گلیکول در الکل

پروپیلن گلیکول پروپیلن گلیکول در الکل ها ی خوراکی و صنعتی استفاده می شود.پروپیلن گلیکول یک ماده مایع مصنوعی است […]